Следвайте Гласове в Акаунтът @ElonJet е управляван от студента от Флорида

...
Следвайте Гласове в Акаунтът @ElonJet е управляван от студента от Флорида
Коментари Харесай

Туитър спря акаунта, следящ местоположението на частния самолет на Илън Мъск

Следвайте " Гласове " в 
Акаунтът @ElonJet е ръководен от студента от Флорида Джак Суини и е събрал повече от половин милион почитатели. Той е проследявал местоположението на самолета на Мъск, като е употребявал обществено налични данни за полетите, и наподобява е бил спрян през днешния ден сутринта.

„ Изглежда, че @ElonJet е спрян. “
написа Суини в Туитър в сряда. Той насърчи потребителите да го следват в други платформи.
Преди малко Суини заяви в Туитър, че акаунтът му, отдаден на следенето на самолетите на чиновниците в компанията на Мъск SpaceX, също е спрян. Малко по-късно е спрян и персоналният му акаунт.

„ Това е координирано, и Илън е наясно, сигурен съм. “
написа той, преди акаунтът му да бъде заличен.
В Twitter Мъск съобщи, че публикуването в действително време на местоположението на различен човек нарушава политиката на Twitter за „ доксшинг “, само че че „ забавеното издание на локации е обикновено “. Промяната ще бъде обновена в езика на политиката на компанията за „ доксшинг “, добави той.
20-годишният Суини показа пред CNBC, че е основал акаунта @ElonJet през юни 2020 година, тъй като е бил почитател на работата на Мъск в Tesla и SpaceX, където той е основен изпълнителен шеф.
„ Дори и в този момент колата на фантазиите ми несъмнено е Tesla. “
сподели Суини.
Мъск закупи Туитър за 44 милиарда $ през октомври и е изразявал гласно напъните си да отбрани свободата на словото в уеб страницата. В началото на ноември Мъск съобщи, че е толкоз ревнив бранител на свободата на словото, че няма да забрани акаунта за следене на самолети, който назова „ директен риск за персоналната си сигурност “.

My commitment to free speech extends even to not banning the account following my plane, even though that is a direct personal safety risk
— Elon Musk (@elonmusk)
 
Вътрешно обаче чиновниците на Туитър може да са получили разнообразни указания. На 10 декември Суини показа поредност от туитове, в които твърди, че акаунтът му е бил „ неразрешен в сянка “, което значи, че обсегът на акаунта е съзнателно стеснен.
Той сподели, че чиновник му е изпратил скрийншот на вицепрезидента на Съвета за доверие и сигурност на Twitter с молба да се сложи мощно пречистване на видимостта на @ElonJet. Съветът за доверие и сигурност е бил разхлабен в понеделник.
Но на 12 декември Суини съобщи в туитър, че наподобява акаунтът @ElonJet към този момент не е прикрит или неразрешен „ по никакъв метод “.
В резултат на това Суини съобщи, че е бил сюрпризиран да открие акаунта си спрян в сряда, изключително тъй като Мъск е споделил, че няма да го направи. Той сподели пред CNBC, че преди този момент Мъск му е предложил да му заплати 5000 $, с цел да смъкна акаунта, тъй като той представлявал риск за сигурността му.
„ В последна сметка последното известие от него беше:
„ Не ми се желае да смъква това “
сподели Суини.
Суини е управлявал и сметки, отдадени на следенето на частните полети на други обществени персони като Бил Гейтс, някогашния президент Доналд Тръмп и Мета Марк Зукърбърг. И трите акаунта бяха спрени.
Суини съобщи пред CNBC, че всички тези сметки са били неразрешени поради нарушение на разпоредбите на Туитър против „ манипулиране на платформата и спам “. Той не е получил директна информация от Мъск или неговия екип, а най-големият му извод от това прекарване е, че Мъск „ не съблюдава думата си “, сподели той.
Мъск не е дал отговор незабавно на молбите за коментар.

Източник: kaldata.com
 
 
 
14 Дек 202246913 Дек 202213713 Дек 202299210 Дек 202275407 Дек 202214707 Дек 2022527КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202225709 Дек 202267708 Дек 202288024 Sep 20223409
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР